Μαθηματικά

Παιδιά, ακούσατε το τραγούδι "Ο Παγωτατζής", στην μουσική αγωγή? Ώρα τώρα για μαθηματικά!
Αν αγοράσεις ένα χωνάκι με 3 μπάλες παγωτό, με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί ο παγωτατζής να βάλει τις μπάλες στο χωνάκι? 
Πάνω σε ένα χαρτόνι, ζωγράφισε τις 3 αγαπημένες σου γεύσεις παγωγού και κόψε τις με το ψαλίδι. Πρασπάθησε να συνδυάσεις τους διάφορους τρόπους. Πως θα ξέρεις ότι έχεις βρει όλους τους συνδυασμούς? Κατέγραψε τις απαντήσεις σου σε ένα χαρτί, για να είσαι σίγουρος ότι έχεις βρει όλες τις απαντήσεις.
Η πιο κάτω εικόνα θα σε βοηθήσει:

Ας ακονίσουμε το μυαλό μας παίζοντας μαθηματικά!!!



Βάλε τόσα αυτοκόλλητα όσα λέει ο αριθμός:

Παίζω με τους αριθμούς:
Κάνε κλικ στα πιο κάτω για να παίξεις:


Παιχνίδι με τους αριθμού στα κρεμμαστάρια! 
Πάρε από τη ντουλάπα σου μερικά κρεμμαστάρια. Σε κάθε κρεμμαστάρι στερέωσε  ένα χαρτάκι πάνω στο οποίο θα γράψεις ένα αριθμό από το 1 μέχρι το 10. Bάλε τόσα μανταλάκια στα κρεμμαστάρια όσα λέει ο αριθμός.  Δες πόσους συνδυασμούς μπορείς να κάνεις για κάθε αριθμό, τοποθετώντας μερικά μανταλάκια στην αριστερή πλευρά και τα υπόλοιπα στη δεξιά πλευρά του κρεμματαριού. Μη ξεχνάς! Στείλε μας τις φωτογραφίες από τη δουλειά σου!












Βαρκούλες με αριθμούς
Φτιάξε βαρκούλες με πώματα, χαρτί και οδοντογλυφίδες. Βάλε σε κάθε βαρκούλα ένα αριθμό από το 1-10 και προσπάθησε φυσώντας με ένα καλαμάκι να τερματίσουν όλες με τη σωστή σειρά. Πρώτη πρέπει να φτάσει η βαρκούλα με τον αριθμό 1 και τελευταία η βαρκούλα με τον αριθμό 10. Για να δούμε θα τα καταφέρεις; 


Βάζω τόσα φύλλα όσα γράφει το κάθε λουλούδι

Μαθαίνω να μετρώ! 


Παίζουμε με τους αριθμούς (εναλλακτικές ιδέες: αντί bonbons μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουμπάκια, όσπρια ή ό,τι άλλο έχετε στο σπίτι)


Μαθαίνω τα σχήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου