Προτάσεις για δημιουργική απασχόληση

Βαρκούλα με σφουγγαράκι!

Πάμε να φτιάξουμε προσωπάκια! Τι να νιώθουν άραγε...? 
Το μόνο που θα χρειαστείτε, είναι λίγο ζυμάρι ή πλαστελίνη για να σχηματίσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και το πως μπορεί να αισθάνεται το κάθε προσωπάκι! Αν δεν έχετε ζυμάρι στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουμπάκια, καλαμάκια, μαλλί και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Παιδιά, ετοιμαστείτε να μαγειρέψουμε... πίτσα!

Μπαλονόφατσες

Αυτές οι συναισθηματοφατσούλες, που φτιάχνονται από μπαλόνια, θα ενθουσιάσουν τόσο τα μικρά παιδιά όσο και τους ενήλικες. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χρωματιστά μπαλόνια, αλεύρι για να τα γεμίσετε και ένα μαρκαδόρο για να ζωγραφίσετε τα διάφορα συναισθήματα. Τεντώστε τα, λυγίστε τα και παρακολουθήστε αυτά τα προσωπάκια να αλλάζουν. Καλή διασκέδαση!




Πόσα καλαμάκια μπορείς να περάσεις σε ένα σουρωτήρι ή σε ρολό με τρυπούλες;


 

Φτιάχνω το δικό μου ρομπότ με άχρηστα υλικά
  • Μαζεύω από το σπίτι μου όσα άχρηστα υλικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήθουν για την κατασκευή μου (τενεκεδάκια, χαρτονάκια, χαρτινοι κύλινδροι, καπάκια, παλιά κομμάτια παιχνιδιών, βίδες, σύρμα, ελατήρια, άδειες μπαταρίες, εξαρτήματα παλιών συσκευών και ό,τι άλλο σας έρθει στο μυαλό).
  • Δοκιμάζω διάφορους συνδιασμούς μέχρι να βρω την τελική μορφή που θα έχει το ρομπότ μου.
  • Φροντίζω τα μάτια να είναι έντονα και το ρομπότ μου να στεκεται όρθιο.
  • Συναρμολογώ το ρομπότ μου χρησιμοποιώντας γόμα.
  • Περιμένουμε τα ρομπότ σας σε φωτογραφίες! Καλές δουλειές!

Εύκολες κατασκευές για διασκέδαση
Με απλά υλικά όπως κολλητική ταινία, χαρτονάκια, καλαμάκια και χάρτινα ποτηράκια φτιάχνουμε εύκολες κατασκευές στο σπίτι! Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας!

Βάφουμε τα νύχια της εικόνας
Πάρε ένα χαρτόνι και σχημάτισε τα χέρια της μαμάς. Μην ξεχάσεις να σχηματίσεις τα νύχια της! Στη συνέχεια κόψε την εικόνα και προσπάθησε να βάψεις τα νύχια! Στείλε μας φωτογραφίες σου!

Φτιάχνουμε αλογάκι με βάγια

Πασχαλινές συνταγές με τα παιδιά 
Παιδιά, φορέστε τις ποδιές του ζαχαροπλάστη. Είπαμε, έρχεται το Πάσχα! Ώρα να φτιάξουμε πασχαλινές λιχουδιές να μυρίσει το σπίτι! 
Για τις συνταγές κάνε  κλικ εδώ

Βάψιμο αυγών με κρεμμυδόφυλλα


Ζήτα βοήθεια από κάποιο μεγάλο και πειραματίσου με τις σκιές των παιχνιδιών σου. Προσπάθησε να τις αντιγράψεις και στείλε μας φωτογραφίες σου.


Παιχνίδι μνήμης 

Ζυμαράκι για ατέλειωτα παιχνίδια
Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. κρεμόριο ή 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
2 κ.σ. λάδι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής  (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Αυτό το βήμα θα πάρει λίγο χρόνο. Είναι έτοιμο όταν δεν κολλά στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μόλις τελειώσουμε με το μαγείρεμα, τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και περιμένουμε να κρυώσει (20-30 λεπτά). Στην συνέχεια το  πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας και είναι έτοιμο!!!  
Σημείωση: Όταν το παιδί σας τελειώσει το παιχνίδι του με το ζυμαράκι, τοποθετήστε το σε σακούλα, κλείστε το καλά και φυλάξτε το σε δροσερό μέρος.
Καλή διασκέδαση!!!!

Μαγική άμμος
Σου προτείνουμε να φτιάξεις μαγική άμμο, αφού σου αρέσει τόσο πολύ το παιχνίδι στην αμμοδόχο.
 
Για τη μαγική άμμο θα χρειαστείς:
8 φλυντζάνια αλεύρι
1 φλυντζάνι λάδι τηγανίσματος/baby oil
Ανακατέψτε πολύ πολύ καλά και... καλή διασκέδαση!!!
Αν στην αυλή σου έχεις χώμα και πετρούλες μπορείς να φτιάξεις  ένα... εργοτάξιο!

Τα παιδιά ενθουσιάζονται παίζοντας με πραγματική άμμο και πετρούλες. Να θυμάσαι! Καλό πλύσιμο των χεριών μετά το παιχνίδι!