Επίκαιρα

21.06.2020 Παιδιά σήμερα γιορτάζει ο μπαμπάς!


1η Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού!
Γιορτάζουν τα παιδιά όλου του κόσμου, όλων των ηλικιών, όλων των φυλών...γιατί τα παιδάκια μας είναι η ελπίδα και το μέλλον μας! 

10.05.20 Παιδιά σήμερα γιορτάζει η μανούλα!

01.05.20 Πρωτομαγιά σήμερα παιδιά!


18.04.20 Μεγάλο Σάββατο σήμερα παιδιά!




17.04.20 Μεγάλη Παρασκευή σήμερα παιδιά!

Μετά την προδοσία του Ιούδα, ο Χριστός συλλαμβάνεται, βασανίζεται και σαν σήμερα, πεθαίνει στον Σταυρό. Οι Χριστιανοί όμως, περιμένουμε την Ανάσταση του Χριστού που δεν θα αργήσει να έρθει και θα φέρει στις ψυχές μας χαρά και ελπίδα!

Φορέστε λοιπόν τις ποδιές σας και μπείτε στην κουζίνα για τις ετοιμασίες της μεγάλης γιορτής της Ανάστασης που πλησιάζει! Σήμερα με τη συνταγή της μαμάς ή του μπαμπά για τα καλύτερα τσουρέκια, μπορείτε να φτιάξετε...  ένα τσουρέκι αρκουδάκι!



            

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


16.04.20 Μεγάλη Πέμπτη σήμερα παιδιά! 

 Ο Χριστός τη μέρα αυτή, μας συμβουλεύει να είμαστε ταπεινοί όπως ο ίδιος, όταν έπλυνε τα πόδια των μαθητών του στον Μυστικό Δείπνο. Μας καλεί επίσης να κοινωνούμε στην εκκλησία μας, όπως έκανε με τους μαθητές του, παίρνοντας ψωμί και κόκκινο κρασί, που συμβολίζουν το σώμα και το αίμα του. Την ίδια μέρα ο Ιούδας, φεύγει από τον Μυστικό Δείπνο και προδίδει τον Χριστό για να πάρει τριάντα αργύρια. 

Σήμερα, θα βάψουμε τα πασχαλινά μας αβγά! (Δες σχετικό φιλμάκι στην κατηγορία δημιουργικές δραστηριότητες).Τα χρώματα των πασχαλινών αβγών, μπορεί να είναι διάφορα, όπως τα χρώματα των λουλουδιών την Άνοιξη. Η παράδοση θέλει τα αβγά κόκκινα, γιατί το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τη χαρά της Ανάστασης.. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εξηγήσεις για το κόκκινο χρώμα στα πασχαλινά αβγά. Μια απ΄αυτές σχετίζεται με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και μπορείς να την ακούσεις παίζοντας το παιχνίδι ερωτήσεων που ακολουθεί. Καλή Επιτυχία!

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ  (Κάνε κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί) Ιστορίες του Πάσχα


15.04.20 Mεγάλη Τετάρτη σήμερα παιδιά!

Αυτή τη μέρα, ο Χριστός συγχώρεσε μια αμαρτωλή γυναίκα που ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία. Έτσι κι εμείς, μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, να ζητούμε συγχώρεση και να συγχωρούμε τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν τα δικά τους λάθη. 

Σήμερα παιδιά, πρέπει να αρχίσετε να μαζεύετε υλικά για το βάψιμο των αβγών που παραδοσιακά γίνεται αύριο. Για τα υλικά που θα χρειαστείτε μπορείτε να πάρετε ιδέες από το φιλμάκι που βρίσκεται πιο κάτω στη δημιουργική απασχόληση. 


14.04.20 Μεγάλη Τρίτη σήμερα παιδιά!

Σήμερα παιδιά, σας έχουμε μια αποστολή. Διαλέξτε ένα από τα δυο φιλμάκια που βρίσκονται πιο κάτω για τη Μεγάλη Εβδομάδα και ανακαλύψτε την ιστορία για τις δέκα κοπέλες που ήθελαν να πάνε στη γιορτή ενός γάμου. Κατάφεραν και οι δέκα κοπέλες να πάνε στη γιορτή; Τι είναι εκείνο που δεν είχαν μαζί τους μερικές από αυτές; 

O Xριστός και η εκκλησία μας, σήμερα Μεγάλη Τρίτη, μας συμβουλεύουν να είμαστε συνέχεια έτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή, που θα γίνει όταν έρθει ο Χριστός ξανά στη γη, έχοντας πολλές και όχι μόνο μερικές από τις αρετές που αναφέραμε χτες, όπως η αγάπη και η καλοσύνη.

Σήμερα επίσης, μπορείτε να ψάξετε στην αυλή και μέσα στο σπίτι να βρείτε ξυλάκια, πετρούλες, καλαμάκια και άλλα υλικά, για να σχηματίσετε το γράμμα Π με το οποίο ξεκινά η λέξη Πάσχα. Πόσες λέξεις μπορείτε να σκεφτείτε που ξεκινούν με τη φωνή ῾Π᾽; Μπορείτε να σκεφτείτε και ονόματα που ξεκινούν από την ίδια φωνή που ξεκινά το Πάσχα; Για να βρείτε πολλές τέτοιες λέξεις, μπορεί να σας βοηθήσει και το φιλμάκι Ἡ πολυλογού παντόφλα῾που βρίσκεται στην κατηγορία ῾Γλωσσική Αγωγή῾. Καλή επιτυχία!


13.04.20 Μεγάλη Δευτέρα σήμερα παιδιά!

Ο Χριστός και η εκκλησία μας, μας συμβουλεύουν τη μέρα αυτή, ότι δεν είναι σημαντικό μόνο να είμαστε όμορφοι εξωτερικά. Καλό είναι να προσπαθούμε οι ίδιοι και να αναζητούμε στους άλλους ανθρώπους, χαρίσματα όπως η καλοσύνη και η αγάπη. Να είμαστε εργατικοί, δίκαιοι και να λέμε την αλήθεια! 

Σήμερα παιδιά μπορείτε, εκτός από τα καθημερινά σας παιχνίδια, να επιλέξετε μια από τις Πασχαλινές δραστηριότητες, που βρίσκονται στην κατηγορία 'Εικαστικά'. Μπορείτε βεβαίως, να ασχοληθείτε και με τα πασχαλινά μας τραγούδια!

Κυριακή των Βαΐων

12.04.20 Αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα σήμερα παιδιά!

Μετά την Ανάσταση του Λαζάρου ο Χριστός ζήτησε από τους μαθητές του, να του φέρουν ένα γαϊδουράκι, για να πάνε στα Ιεροσόλυμα. Επειδή η πόλη όπου αναστήθηκε ο Λάζαρος δεν ήταν μακριά από τα Ιεροσόλυμα, όλοι είχαν μάθει για το θαύμα και τον υποδέχτηκαν κρατώντας κλαδιά από φοίνικες ή βάγια όπως αλλιώς λέγονται και απλώνοντας στο έδαφος τα ρούχα τους, φωνάζοντας: "Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου". Για να θυμόμαστε τη μέρα αυτή, η εκκλησία μας την Κυριακή των Βαΐων, στολίζεται με κλαδιά από βάγια (φοινικιές) ή άλλα νικητήρια φυτά όπως η δάφνη, η ελιά και η μυρτιά. 

Σήμερα παιδιά, μπορείτε να ζητήσετε από τη μαμά ή τον μπαμπά να σας φέρουν φύλλα φοινικιάς και να προσπαθήσετε μαζί, να φτιάξετε ένα αλογάκι, όπως αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία! 

Τη διαδικασία για να φτιάξετε το αλογάκι με βάγια, θα τη βρείτε πιο κάτω, στην κατηγορία της δημιουργικής απασχόλησης. Καλή επιτυχία! 


11.04.20 Σάββατο του Λαζάρου σήμερα παιδιά! 

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του ήταν η Μάρθα και η Μαρία. Λίγες μέρες πριν τα πάθη του Ιησού, ο φίλος του ο Λάζαρος αρρώστησε βαριά και οι αδελφές του ζήτησαν από τον Ιησού να τον επισκεφτεί. Ο Ιησούς όμως μέχρι να φτάσει στο μέρος όπου ήταν ο Λάζαρος, είχε ήδη πεθάνει και ζήτησε να δει τον τάφο του φίλου του. Όταν έφτασε στον τάφο, δάκρυσε και ζήτησε να ανοίξουν τον τάφο. Ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα του και με δυνατή φωνή, είπε: "Λάζαρε, βγες έξω!" Αμέσως ο Λάζαρος, βγήκε έξω τυλιγμένος με τα σάβανα, τα υφάσματα δηλαδή που τύλιγαν τους νεκρούς. Ο Ιησούς ζήτησε να του λύσουν τα σάβανα και να πάει σπίτι του. Η Ανάσταση του Λαζάρου συμβολίζει τη νίκη του Χριστού απέναντι στο θάνατο! 

Σήμερα παιδιά, μπορείτε να φτιάξετε με το ζυμαράκι τα λαζαράκια. Η συνταγή βρίσκεται πιο κάτω στην κατηγορία της δημιουργικής απασχόλησης.

07.04.20  Παιδιά, έρχεται το Πάσχα!

Παρακολουθήστε τα φιλμάκια που ακολουθούν πιο κάτω για τη μεγάλη εβδομάδα.
Γιατί την ονομάζουμε ΜΕΓΑΛΗ την εβδομάδα του Πάσχα;
Τι μας θυμίζει η εκκλησία μας την κάθε μέρα της μεγάλης εβδομάδας;
Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, μπορείτε να ρωτήσετε τη μαμά ή τον μπαμπά ή ακόμα να μας τις στείλετε σε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου μας.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ




   Τα θαύματα του Χριστού.



Πασχαλινά Πάζλ:
Πασχαλινό παιχνίδι μνήμης! Πάτα εδώ!

Παρουσίαση για την 1η Απριλίου

Παρουσίαση για την 25η Μαρτίου

Συζήτησε με τους γονείς και τ´αδέλφια σου τις εικόνες που βλέπεις στην παρουσίαση. Μετά μπορείς να ακούσεις τα τραγούδια για την 25 Μαρτίου από την κατηγορία Μουσική Αγωγή.

Παιχνίδι μνήμης! Πάτα εδώ!